In 2011 zijn collega Jose van Loon (textiel) en ik begonnen aan een gezamenlijke reeks van werken. Het contrast in onze werkwijze diepen wij uit door op elkaars werk te reageren.

uit 2011 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

uit de serie 'onderweg', vrouw van de zee

2020

‘Onderweg’ betekent in deze context het zoeken, experimenten, terugnemen en vernieuwen in een eeuwigdurend zich herhalend proces: de mens als actor, voortdurend in beweging op weg naar (een andere) toekomst. Inspiratiebronnen zijn de bewegingen van eb en vloed, het ruisen van de zee en de ervaring van tijd en ruimte. De serie ‘Onderweg’  heeft zich bij Jose van Loon vertaald in het bewerken van natuurlijke materialen (schelpen en naaigaren) en in lijnen op papier bij Stouten.

onderweg 2

2020

Inspiratiebron voor Jose van Loon en mij was het ruisen en het ritme van de zee. Allebei houden we van de zee. De serie ‘Onderweg’  heeft zich bij Jose vertaald in het bewerken van natuurlijke materialen (schelpen en naaigaren) en in lijnen op handgeschept papier bij mij.

onderweg 3

2020

Zee en kustlijn op handgeschept papier. Samenwerking tussen Jose van Loon (schelp en naaigaren) en Lia Stouten handgeschept papier en grafiek.

onderweg 4

2020

Onderweg is een serie van negen. Waarin Jose van Loon (schelp, naaigaren) en mijn werk (vlakdruk en handgeschept papier) is samengesteld. Voor het eerst te zien op tentoonstelling RITME EN RUIMTE in galerie De Burgerij in Vorden.

installatie tijd 1

2013

Installatie Tijd, elf dozen met het accent op het verglijden van de tijd. Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek).         

installatie tijd 2 en 3

2013

Serie werken van Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek). De werken zijn geinspireerd op herinneringen, kant en plukjes haar van mensen. Ze verwijzen naar huiselijke taferelen, gecombineerd met abstracte achtergronden.

binnenste buiten

2013

Installatie Jose ven Loon, glas, naaigaren en Lia Stouten, boek, grafiek. Te zien op de grafiektentoonstelling Plus in Enschede. De houten tafeldoos refereert aan een haaknaaldendoos voor Jose en een tekendoos voor Lia.

binnenste buiten 2

2012

De tafel zegt iets over onze achtergrond: potlodendoos (grafiek) en haaknaaldendoos (textiel). Jose maakte transparante bollen van naaigaren in laboratoriumglas. Mijn werk is een dik boek met verbeeldingen die ik heb afgestemd op de vormen in het laboratoriumglas  

begrensd

2012

Het thema van deze 2 tafels is groei van stedelijke gebieden tegenover afname van schaarser wordende natuur.

begrensd detail

2012

papieren loper voor de installatie Begrensd

alle dagen 1

2011

Alle dagen is een serie van zeven, Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek)

alle dagen 2

2011

Alle dagen is een serie van zeven, Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek)

briefwisseling

2011

grafiek, wol (natvilten)

briefwisseling 2

2011

grafiek, wol (natvilten)

dwarrelen

2011

Serie waarin mijn grafiek ruimtelijk is gemaakt. De serie is deels verkocht.

seizoenen

2011

Herfst, naaigaren, vlakdruk. De serie bestaat uit herfst, winter, zomer en lente en is deels verkocht.