Regelmatig bedenk ik concepten waarin het kunstenaarsboek een rol speelt. De boeken variëren van klein tot groot. Mijn boeken probeer ik een extra dimensie mee te geven, door ze op een ongebruikelijke manier te presenteren. Voor voorbeelden zie bij RUIMTELIJK. Voortdurend zoek ik naar mogelijkheden om een ‘nieuwe wereld’ in lijn, vorm en kleur weer te geven.

uit 2008 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

wandeling

2021

Beide beeldboekje dragen een gemeenschappelijke titel. Tijdens de pandemie had ik tijd om me te concentreren op het maken van kleine boekjes. Ze zijn ontstaan naar aanleiding van gemaakte wandelingen in de omgeving. Ik gebruikte diverse soorten papier, rijstpapier, handgeschept papier en transparant dun papier, om de fragiliteit ervan te benadrukken.

het water kleurde blauw

2021

Handgemaakte map met 21 losse prenten op handgeschept papier. 

een maand in 31 momenten

2021

"Een maand in 31 momenten" met 31 impressies van een wandeling verbeeld in prenten.Tijdens de pandemie compenseerde ik het zoeken naar schoonheid met het maken van vele wandelingen over onder andere de Hoge Veluwe. Het boek is gemaakt in 2 uitvoeringen; als handgebonden boek en als losse prenten bij elkaar gebracht in een map.

een maand in 31 momenten 2

2021

Impressies van een wandeling in 31 prenten in een map bijeengebracht.

leporello

2021

Lange mini leporello aan de voor- en achterkant bedrukt. Het contrast in voor- en achterkant is verschillend, organisch tegenover rechtlijnig.

leporello kkkkkKUNST

2021

Leporello ontworpen en gemaakt in opdracht van galerie De Burgerij Vorden. De leporello's zijn te koop via de galerie.

leporello kkkkkKUNST 2

2021

Leporello in opdracht met uitspraken van de galeriehouders van galerie de Burgerij. Ontwerp en uitvoering is van mijn hand.

boekje bruin

2021

Diverse papiersoorten en een lang geknoopte draad. Een verwijzing naar groeiprocessen, wortelgestel en bodemstructuren in de natuur. 

Groenland, het land van alle mensen

2020

Grafiekestafette in tijden van corona, georganiseerd door het Grafiekplatform. 

leporello Rimpeling

2020

De leporello is onderdeel van een installatie. Het wordt getoond op een speciaal ontworpen  smalle lange tafel. De leporello verwijst naar horizonten en kustlijnen.

installatie Bouwstenen

2019

Op deze installatie van handgeschept papier staan de hoofden afgebeeld van circa 200 kunstenaars, waarmee ik een band voel. Ik ga terug tot de oertijd, daarna via de Egyptenaren naar onze moderne tijd. Wie zijn die mensen, wat hebben zij gemaakt? Wat laat kunst ons zien?

dagboekje 2019

2019

Dagboekje als een persoonlijk archief. Met details van afbeeldingen die ik de afgelopen periode heb gemaakt. 

dagboekje 2018

2019

Boekje gemaakt van probeersels en verschillende druktechnieken op papier. Het laat een mooi overzicht zien van tekeningen en patronen die ik het afgelopen jaar heb ontworpen.

oude wereld in een nieuw jasje

2019

Een serie boekjes op handgeschept papier met op de voorzijde oude symbolen.

oude wereld in een nieuw jasje, binnenkant

2019

Binnenkant handgemaakt boekje

zweven

2018

Blad uit het boek Binnenste Buiten.

boog

2013

Blad uit het boek Binnenste Buiten.

in beweging

2018

Blad uit het boek Binnenste Buiten.

dagboekje

2017

Verzameld werk uit 2017. Het laat een mooi overzicht zien van tekeningen en patronen die ik het afgelopen jaar heb ontworpen.

dagboek

2016

Boekje gemaakt van restanten papier. Het laat een mooi overzicht zien van tekeningen en patronen die ik het afgelopen jaar heb ontworpen.

gerecycled papier

2017

Gerecycled papier van oude etsen in combinatie met natuur patronen. Een onderzoek naar handgeschept papier voor het maken van een nieuw boek.

onbeschreven

2017

Handgeschept papier van 100 % krantenpulp. Nieuwsberichten uit de media verwerkt tot verstilde bladzijdes.

favorieten

2016

  Een cahier en een prent in een doos, het is geïnspireerd op het werk van Anselm Kiefer. Hij maakt complexe installaties met onder andere boeken van lood, met daarin restanten van verdroogde zonnebloemen. Als grafisch kunstenaar voel ik me bijzonder aangetrokken tot de combinatie van beeld en taal. De kleur blauw van het gebruikte papier is een kleur die je vaak in het werk van Kiefer tegenkomt.    

favorieten

2016

Doos voor cahier, tak en prent uit de serie Favorieten, zie vorig plaatje. De binnenkant van de doos is beplakt met papier dat ik van tevoren heb bedrukt. De doos is gemaakt door Liesbeth Visser van Brown Cartonnage in Arnhem.

dagboekje 2017

2017

Verzameling van patronen en ontwerpen van het afgelopen jaar.

dagboekje 2016

2016

Verzameling van gedrukte afbeeldingen die ik in 2016 heb gemaakt

boekjes bruin, blauw en groen.

2016

Natuurboekjes blauw, groen en bruin. Geïnspireerd op de lucht, plantengroei en aarde. De boekjes zijn door mijzelf bedrukt en gebonden en zitten per kleur in een kleine houten doos. De oplage is vijf.   

poëzie in lijn

2016

Poëzie in lijn. De installatie bestaat uit een groot wandrek van hout, waarin  plek is voor een tiental boekrollen in kleine en grote formaten. (zie bij ruimtelijk) Was onlangs te zien in Culturele Vereniging de Kijkdoos in Bennekom.  

poëzie in lijn, detail

2016

Boekrol met tekst is een onderdeel uit de installatie Poëzie in lijn. (zie bij ruimtelijk) Boekrollen vermengd met woorden uit poëziebundels vanaf 500 jaar v. Chr. tot nu. Dag Stoel is een gedicht van Paul van Ostaijen (1896-1928)

ontmoeting

2012

Doos van stevig glad karton met blinddruk. Inhoud, 3 zelfgemaakte enveloppen met blinddruk op etspapier en 3 brievenboekjes met tekst over ontmoeten. Plus 1 gekleurde envelop bedrukt met een ets.

ontmoeting

2014

De doosjes zijn gemaakt van glad karton met op de bovenkant een blinddrukstempel met het woord Ontmoeten. Het doosje bevat zelfgemaakte enveloppen met een blindruk en een aantal bedrukte boekjes met een tekst. De oplage is 30.

cahiers in doos 1

2015

Cahiers gemaakt naar aanleiding van het Werkman herdenkingsjaar in 2015.

cahiers in doos 2

2015

Een van de cahiers die ik maakte voor het herdenkingsjaar van Werkman.

doosje voor elke dag

2008

doosje met 14 losse prentjes en teksten rondom thema voedsel en natuur.